Elfogadhatatlan, hogy a migránsvízumról ismét szavaznak az Európai Parlamentben (EP) – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Ez volt Kovács Zoltán részvételével az utolsó kormányinfó kormányszóvivői minőségében, ő a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára lett.

Elfogadhatatlan, hogy megint ezt csinálják, addig próbálkoznak, amíg az EP ezt meg nem szavazza. Az ilyen módszer ellentmond a demokráciának– mondta Gulyás a migránsvízumra utalva.

ulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette azt is, hogy

az ENSZ-paktum nem válhat a nemzetközi jog részévé, mert a közép-európai államokon kívül több fontos ország is elutasítja azt, például az Egyesült Államok, Ausztrália és Izrael.

A migráció kérdésében a májusi európai parlamenti választás lesz a meghatározó európai szinten - tudatta.

Rekordfoglalkoztatottság

Gulyás beszélt arról is, hogy rekordfoglalkoztatottságot sikerült elérni,

több mint 4,5 millió ember dolgozik, ebben nincsenek benne a külföldön munkát vállalók, a rendszerváltás óta először dolgoznak 4,5 milliónál többen Magyarországon.

A munkanélküliségi ráta 3,7%-ra csökkent.360 ezres munkaerő-tartalék van hazánkban a közmunkásokat is beleszámolva – fűzte hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A 2010-es 56%-os foglalkoztatottsági rátát sikerült 70%-ra emelni- jelentette ki Gulyás.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely közölte: ha igaz a hír, hogy Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese megvert egy zsidó származású nőt, akkor a jobbikos képviselőnek nincs helye a parlamentben.Szerinte ez morális kérdés, amivel a zsidó szervezeteknek is foglalkoznia kellene ahelyett, hogy a kormánnyal vitáznak már négy éve egy múzeum megnyitásáról.