Megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A kormányszóvivő a Miniszterelnökség előtt bemutatta azt a kisteherautót, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: "nincs bevándorlási válság" (2018. 04. 07.) Ez ostobaság!

A plakátForrás: MTI/Balogh Zoltán

Kovács Zoltán kifejtette: ez a plakát a következő napokban Magyarországon, majd azt követően Brüsszelben is látható lesz.

Hangsúlyozta: az elmúlt hetekben látni lehetett, hogy a bevándorláspárti liberális erők milyen támadást indítottak az ország ellen, ennek az Európai Parlamentben, Verhofstadt megszólalásaiban, az ideküldött politikai üzenetben is megvolt a tanúbizonysága.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, mobil óriásplakátokon uszítanak Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport vezetői.

Az ötlet a szélsőségesen bevándorláspárti, ultraliberális és magyarellenes Guy Verhofstadt frakcióvezetőtől származik.

A kormányszóvivő azt mondta, nem hagyhatják szó nélkül ezeket a támadásokat, hiszen ezeknek egyetlen célja van: a liberálisok egyértelműen az európai bevándorlás pártján állnak, Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni, Magyarországot pedig bevándorlóországgá.

Kovács Zoltán szerint a magyar emberek az elmúlt három évben többször - nemzeti konzultációk, népszavazás és legutóbb a parlamenti választások során - is elmondták,

nem hagyják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

Kijelentette: megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték, és ez az autó is egyértelmű üzenetet küld arról, hogy mit gondolunk a migrációról és a liberálisok bevándorláspolitikájáról.