Soros György aktivistáinak köszönhetően 5 milliót kap Szögi Lajos gyilkosa

Szögi Lajos gyilkosa
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Gyilkosa, ifj. H. Dezső váratlan segítséget kapott a Soros György féle álcivil jogvédőktől.
Vágólapra másolva!
Rossz tartási körülményei miatt ötmillió forint kártérítést ítélt meg a bíróság ifj. H. Dezsőnek, aki 12 évvel ezelőtt többedmagával meglincselte Szögi Lajost Olaszliszkán. Ráadásul az elsőrendű vádlott, aki a szegedi Csillag börtönben tölti büntetését, jó magaviseletéért már akár jövő júliusban szabadulhat. Soros György aktivistái járták ki a kártérítést. A gyerekei szeme láttára halálra vert Szögi Lajos családja 46 millió forint kártérítésre jogosult, ám ebből a mai napig semmit nem kaptak – számol be szerdai számában a Magyar Idők. 
Vágólapra másolva!

Milliomosként távozhat a börtönből a 12 évvel ezelőtti olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, aki 17 év letöltendő börtönbüntetést kapott Szögi Lajos megöléséért.

Az Echo TV Razzia című műsora úgy értesült, hogy ifj. H. Dezsőnek a rossz tartási körülményei miatt most ötmillió forint kártérítést ítélt meg a Szegedi Törvényszék, még októberben.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Gyilkosa, ifj. H. Dezső váratlan segítséget kapott a Soros György féle álcivil jogvédőktől Forrás: MTI/Vajda János

A Bors azt írta, bár a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért már akár jövő júliusban kiengedhetik. Ifjabb H. Dezsőt pillanatnyilag a szegedi Csillag börtönben őrzik, akárcsak az apját, aki viszont életfogytiglanit kapott.

A bírósági döntés háttere, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága korábban több ízben elmarasztalta hazánkat a börtönökben tapasztalható körülmények miatt. Az uniós jogszabályoknak megfelelően hazánk kénytelen volt módosítani a vonatkozó jogszabályokat, és a bűnelkövetők kártérítési igényeinek helyt adni.

Érdemes megemlíteni, hogy a Magyarországot perlő fogvatartottak képviseletét döntő részben az a Soros György által támogatott Magyar Helsinki Bizottság látta el, amely a hazánk ellen eljárást indító két bangladesi migráns képviseletében is fellépett.

Ismert, hogy az uniós bíróság még tavasszal 3-3 millió forint kártérítést ítélt meg az elutasított menedékkérőknek, az őket képviselő Helsinki Bizottság részére pedig 2,7 millió forint perköltséget kell fizetnie az államnak.

– fogalmazott a Magyar Időknek Helmeczy László, az áldozat jogi képviselője.

– tette hozzá az ügyvéd.

A gyilkosságban részt vevő elítélt, ifj. H. Dezső jövő nyáron szabadulhat a fegyházból Forrás: MTI/Balázs Attila

– nyilatkozta a lapnak ifj. Lomnici Zoltán az üggyel kapcsolatban.

Szögi Lajost 2006 októberében lincselte meg romák egy csoportja, miután a földrajz-biológia szakos tanár két kisebb lányával Olaszliszka egyik romák lakta utcáján haladt.

Az édesapa autója előtt átszaladt egy helyi kislány, aki a rohanásban az út melletti árokba esett. A gyermeket Szögi Lajos nem sodorta el, mégis megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a kislánynak. Az autóból kiszállni azonban már nem tudott, mert addigra a lány bátyja a kocsihoz rohant, felugrott a motorháztetőre, és ököllel ütni kezdte a szélvédőt. A kislány anyja azt kiabálta, „öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!”

A gyereknek azonban semmi baja nem lett. Ekkor odament a kislány apja, kiskorú bátyja és további három rokona, akik együttes erővel kirángatták a tanárt az autójából, majd ütlegelni, rugdosni kezdték.

Szögi Lajosra több mint száz ütést és rúgást mértek a cigány család tagjai. Mire a mentő a helyszínre érkezett, Szögi Lajos belehalt fejsérüléseibe.

A rendőrség először három gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük a helyi cigány önkormányzat képviselőjét. Később a gyanúsítottak körét bővítették. Az ügy további részleteit a Magyar Idők szerdai számában olvashatja.