Brüsszel nemcsak vízumot, hanem több pénzt is adna a migránsoknak

Search and Rescue On The Mediterranean Sea News General News Social Issue Search and Rescue Cew Member Assited Security September 2017 Migrants
LAMPEDUSA, ITALY - SEPTEMBER 02: Refugees and migrants are seen floating in a overcrowded small wooden boat as they wait to be assisted by search and rescue crew members form German NGO Sea-Eye after being located about 46 nautical miles (nm) into Libyan initiated restriced area on September 2, 2017. The security situation for SAR NGOs such as Sey-Eye has deteriorated graviered after the so called Libyan Cost Guard has expand their search and rescue territory from 12nm to 72nm. At the same time, the numer of rescued people from distress by NGOs has been declined because of this fact. (Picture:Christian Marquardt) (Photo by Christian Marquardt/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint a brüsszeli törvénygyár csak úgy ontja magából a migránspárti javaslatokat: Brüsszel már nemcsak vízumot, hanem több pénzt is akar adni a migránsoknak.
Vágólapra másolva!

Migránsvízum, migránsügynökség és migránsalap van az Európai Parlament asztalán – mondta Halász János csütörtökön Budapesten újságíróknak.

Migránsalappal egy olyan pénzügyi alapot akarnak létrehozni az európai uniós polgárok pénzéből, amelyből

folyamatosan menedzselni és finanszírozni tudják a migrációt.

Forrás: NurPhoto/Christian Marquardt/NurPhoto/Christian Marquardt

Ebből a pénzből tehát véletlenül sem a határvédelmet és a migráció megállítását próbálják megoldani, hanem a migránsok betelepítését és a nekik szóló programokat segítik - fogalmazott.
A frakciószóvivő szerint Brüsszel jelenlegi vezetésének

minden egyes mozdulata arról szól, hogyan lehetne még több migránst Európába hozni.

„Ehhez egyre több eszközt vetnek be: migránskártya, migránsvízum, migránsügynökség és most már migránsalap is” – sorolta.

Az EP bevándorláspárti képviselői természetesen az ENSZ globális migrációs csomagját is támogatják, hiszen azzal még több migránst lehetne behozni Európába. Ennek véget kell vetni,

- jelentette ki a fideszes politikus.

Azzal kapcsolatban, hogy a jobbikos Szávay István lemond a parlamenti jegyzőségről és a frakcióvezető-helyettességről, Halász János kérdésre azt mondta:

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.