Azonnali hatállyal lemond a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről Szávay István, de a mandátumát megtartja antiszemita botránya ellenére – a politikus Facebookon közölte a döntését.

Szerdán került nyilvánosságra a Hír TV birtokába került hangfelvétel, amelyenSzávay István azzal dicsekedett párttársainak a májusi tisztújító kongresszuson, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az beszólt neki.

A jobbikos képviselő a Facebookon reagált a történtekre, azt írja: meggondolatlan és otromba szavaiért vállalja a következményeket. „Ezért úgy határoztam, hogy azonnali hatállyal lemondok a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Minderről tájékoztattam Gyöngyösi Mártont, képviselőcsoportunk vezetőjét, aki döntésemet elfogadta.”

A súlyos botrány ellenére Szávay megtartja a képviselői mandátumátForrás: MTI/Kovács Attila

Volner János, a Mi Hazánk mozgalom tagja a szerda esti Napi aktuálisban arról beszélt, hogy Sneider Tamás azért falaz Szávay Istvánnak, mert ő az egyik támasza a Jobbikban.

A Jobbikban néppártosodásról beszélnek, de a felszín alatt azért ott van az antiszemitizmus– ezt mondta Nagy Ervin, az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában a szerdán kiszivárgott hangfelvétel kapcsán.