Halálra gázolt egy embert péntek délután Rákosliget állomás közelében a Miskolc felől Budapest - Keleti pályaudvarra közlekedő Páva InterCity, a pályát lezárták - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a baleset egy fény és félsorompóval felszerelt vasúti átjárónál történt, a berendezések jól működtek.Mivel a hatósági intézkedés idejére a vasúti pályát lezártak, a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon jelentős késésekre kell számítani.

Forrás: Origo

A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához, azok Rákos és Pécel között közlekednek. A személyvonatok Péceltől közlekednek Hatvan felé, az InterCity vonatokat Gödöllőről, illetve Hatvanból fordítják vissza Miskolc felé. A 8-as, gödöllői HÉV-en, illetve a 2-es metrón az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat is elfogadják.

FRISS: Újraindult a vonatforgalom Rákosliget és Pécel között. Peiper Károly tudatta: a menetrend szerinti közlekedés késő este állhat helyre a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonalon.