Az Európai Unió nem megállítja, hanem szervezi a migrációt

2018.12.02. 11:57

Az EU menedzseli, nem pedig megállítja a migrációt - mondta Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politikus hozzátette, hogy előbbire szolgál többek között a humanitárius vízum és a migránskártya.

A migránskártyák kapcsán azt mondta:

Nem világos, hogy miből finanszírozzák a migránsok bankkártyáit. Itt óriási összegek mozognak, ez óriási üzlet. Soros György és különféle kártyakibocsátó cégek emberbaráti célokkal leplezik valódi tevékenységüket.

Magyarország évek óta mondja, hogy először a migránsáradatot kell megállítani - tette hozzá Kovács Zoltán. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió már saját szabályait is megerőszakolja, hogy a számára kedvező döntések megszülessenek.

Ez a demokrácia próbája

- jegyezte meg.

Arra a felvetésre, mi állhat a mögött, hogy az Európai Parlament (EP) felszólította Magyarországot, adja ki a hazájában jogerősen elítélt Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőt, Kovács Zoltán úgy reagált: az EP migránspárti többsége mindent megtesz a bevándorlás elősegítése érdekében, és az ezt akadályozók ellen. A Miniszterelnöki Kabinet államtitkára egy külön Facebook-bejegyzésben foglalkozott a témával, amelyben kifogásolta, hogy

míg az EP védelmébe vette a terrorista Ahmed H.-t., még a Sargentini-jelentésben is, addig a volt macedón miniszterelnök kerítést épített, és így próbálta megállítani a migránsokat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK