Hazudott az Index a rendőri túlórákról a nyíregyházi gyilkossággal kapcsolatban

nyíregyházi késelő, police.hu
holttestet találtak a mátészalkai férfi autójának csomagtartójában. K. Antal megkéselt egy eladónőt Nyíregyházán
Vágólapra másolva!
Közleményt adtak ki a rendőrök, amelyben cáfolják, amit az Index, ahogy írták, hangulatkeltő cikkekben megfogalmazott a nyíregyházi késelővel és a csomagtartójában talált holttesttel kapcsolatban dolgozó rendőrök túlóráiról. Emellett a rendőrök kiemelték, hogy nem reagálnak találgatásokra, hiszen még nem zárták le a nyomozást. Leírjuk, mi az, ami biztos a nyíregyházi késeléssel meggyanúsított K. Antal ügyével kapcsolatban.  
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, egy nyíregyházi, Szekfű utcai ruhabolt egyik alkalmazottját november 22-én délután megtámadták. A TV2 Tények megtudta, hogy az ötvenes éveiben járó asszonyt

munka közben többször megszúrta és meg is vágta a férfi.

Egy arra járó viszont meglátta, hogy az eladóra rátámadtak, amit a késelő is észrevett, és elmenekült a tetthelyről. Később derült ki, hogy

egy fegyverrel vagy annak látszó tárggyal még bántotta is a késelés előtt.

Mátészalkára vezettek a nyomozás szálai

Azonnal hajtóvadászat indult a férfi ellen. Amíg a rendőrök nyomkövető kutyát is bevetettek, hogy megtalálják a támadót, az életveszélyes állapotba kerül, sok vért vesztett asszonyt kórházba vitték. Egy nap alatt kiderült, ki késelte meg az áldozatot. A 42 éves mátészalkai férfit az otthonában fogták el a rendőrök a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival együtt.

Átkutatták az autóját, amelyben megtalálták a támadáshoz használt eszközöket. Ezeket lefoglalták, a férfit pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Részben beismerte a tettét.

Előkerült egy 21 éves meggyilkolt lány holtteste

November 27-én derült ki, hogy hottestet találtak a nyíregyházi szurkáló autójának csomagtartójában.

Egy 21 éves mándoki lányt, akiről kiderült, hogy meggyilkolták.

holttestet találtak a mátészalkai férfi autójának csomagtartójában. K. Antal megkéselt egy eladónőt Nyíregyházán Forrás: police.hu

A letartóztatás alatt álló K. Antalt gyilkosság megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Ennyit lehet tudni most. Az ügy beindította az Index újságíróinak fantáziáját arról, miért csak később fedezték fel a holttestet és mi történhetett. A rendőrök hétfői közleményükben azt írták, nem reagálnak találgatásokra.

- írták, amihez annyit tettek hozzá, hogy

az üggyel kapcsolatban a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes tényfeltáró vizsgálatot rendelt el,

„melynek eredményétől függően további eljárások válhatnak szükségessé. Vezetői kinevezésre vonatkozó személyzeti intézkedésre nem került sor; találgatásokra az ORFK nem reagál.

A rendőrség határozottan cáfolja a különböző internetes portálokon megjelent azon állításokat, miszerint a rendőrök

a túlórák szigorítása miatt nem vizsgálhatták át azonnal a gyanúsítotthoz köthető jármű csomagterét.

A halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése.

Az Index.hu hangulatkeltő cikkeiben nem először állítja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jogellenesen korlátozták a rendőrök túlóra-kifizetéseit.

Az ügyben az ORFK 2018 novemberében tényfeltáró vizsgálatot folytatott, amely megállapította, hogy felelős gazdálkodás folyik, nem történt jogellenes korlátozás” - írták.