Csak Szávay kizárásával zárhatja le a Jobbik az antiszemita botrányt

Szávay István
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba az Országgyűlésben arról beszélt, hogy Szávay István antiszemita botrányában a baloldali pártok nem szólaltak meg, holott korábban számos alkalommal utasították el a nők elleni erőszakot. Hol voltak a jogvédők és hol voltak a hivatásos aggodalmárok, miért nem kiáltottak ebben a konkrét esetben farkast? - tette fel a kérdést a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Kósa Lajos szerint Szávayt a Jobbiknak ki kellene zárnia a pártból. 
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn az Országgyűlésben Szávay István jobbikos képviselő ügyére is kitért, és azzal vádolta a baloldali pártokat, hogy nem szólaltak meg, holott korábban számos alkalommal utasították el a nők elleni erőszakot.

tette fel a kérdést, úgy értelmezve a történteket: az ellenzék kormány iránti gyűlölete minden létező és megmaradt elvüket felülírta. Utalt arra, hogy Szávay István lemond országgyűlési képviselői mandátumáról és úgy vélte: szerinte ez a döntés az egyetlen, amit a képviselő meghozhatott, mert aki "ilyen botrányos módon henceg egy nő megverésével, annak nincsen helye magyar közéletben".

"Ha a Jobbik le akarja zárni az ügyet, akko Szávay Istvánnak távoznia kell a pártból" Forrás: MTI

Kósa: Szávayt ki kell zárni a Jobbikból

Később Kósa Lajos fideszes politikus arról, hogy Szávay István (Jobbik) közölte, lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, azt mondta: a frakció ezzel lezárta az ügyet, de a Jobbik pártként nem. Egyetlen politikai szervezetnek sem maradhat tagja egy ilyen ember - értékelt, hozzátéve: olyan nincs, hogy "megverünk valakit, ráadásul egy hölgyet" az identitása miatt.

Ha a Jobbik ezt az ügyet le akarja zárni, akkor Szávay Istvánt ki kell zárnia -

jelentette ki Kósa Lajos, aki szerint Szávay Istvánnak bocsánatot kellene kérnie a zsidó közösségektől.