A migránsvízummal tömegek áraszthatják el Európát

Motril, 2018. december 3. Fekete-afrikai migránsok érkeznek a délkelet-spanyolországi Motril kikötőjébe 2018. december 2-án. A spanyol parti őrség hajói egy kis csónakból 58 Európába igyekvő illegális bevándorlót vettek a fedélzetükre. MTI/EPA-EFE/Miguel Paquet
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti brüsszeli elit mindent elkövet a jövő évi választások előtt, hogy migránsok millióit hozhassa be az Európai Unió területére - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Arra reagált, hogy hétfőn az Európai Parlament LIBE bizottsága megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, melynek esetleges európai parlamenti megszavazása legális utat biztosítana az illegális migrációnak. 
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus szerint

Fekete-afrikai migránsok érkeznek a délkelet-spanyolországi Motril kikötőjébe 2018. december 2-án Forrás: MTI/EPA-EFE/Miguel Paquet

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) egy olyan parlamenten akarja keresztül erőltetni szélsőségesen liberális, migrációpárti javaslatait, mely utolsó hónapjaiban jár.

- jelentette ki Hidvéghi Balázs, majd hozzátette, hogy azt is világosan látni kell, hogy

ezeket az embereket aztán "az életben nem lehetne innen visszaküldeni" a hazájukba.

Hidvéghi szerint már szó sincs határvédelemről vagy a migráció megállításáról, hanem pont az ellenkezőjéről, minden fizikai és jogi akadály elhárítása az unióba történő gazdasági bevándorlás érdekében.

Ennek megfelelően a szabályokat is úgy értelmezi a brüsszeli elit, ahogy éppen jónak látja, ez volt a Sargenti-jelentés megszavazásánál is, és most is, amikor a már egyszer elbukott migránsvízumot vették újra napirendre, és újra be fogják terjeszteni arra számítva, hogy másodszorra megszavazza az Európai Parlament.

- értékelt a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy Brüsszelben a bevándorláspárti elitnek mennie kell, mert veszélyezteti az Európai Uniót és a tagállamokat, a tömeges migrációt pedig el kell utasítani, meg kell állítani. A jövő májusi EP-választás is erről szól majd.