A bevándorláspárti brüsszeli elit mindent elkövet a jövő évi választások előtt, hogy migránsok millióit hozhassa be az Európai Unió területére - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Arra reagált, hogy hétfőn az Európai Parlament LIBE bizottsága megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, melynek esetleges európai parlamenti megszavazása legális utat biztosítana az illegális migrációnak. 

A kormánypárti politikus szerint migránsok tömegét akarják ráereszteni Európára a migránsvízummal, és a bevándorláspárti brüsszeli elit most már egyáltalán nem is titkolja, hogy teljes gőzerővel ezen dolgozik.

Fekete-afrikai migránsok érkeznek a délkelet-spanyolországi Motril kikötőjébe 2018. december 2-ánForrás: MTI/EPA-EFE/Miguel Paquet

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) egy olyan parlamenten akarja keresztül erőltetni szélsőségesen liberális, migrációpárti javaslatait, mely utolsó hónapjaiban jár. 

Ki kell mondani világosan, hogy a migránsvízummal - elsősorban Afrikából - gazdasági bevándorlók milliós tömegét utaztatnák be az Európai Unió területére, gyakorlatilag bármiféle előzetes és érdemi vizsgálat nélkül - jelentette ki Hidvéghi Balázs, majd hozzátette, hogy azt is világosan látni kell, hogy ezeket az embereket aztán "az életben nem lehetne innen visszaküldeni" a hazájukba.

Hidvéghi szerint már szó sincs határvédelemről vagy a migráció megállításáról, hanem pont az ellenkezőjéről, minden fizikai és jogi akadály elhárítása az unióba történő gazdasági bevándorlás érdekében.  

Ennek megfelelően a szabályokat is úgy értelmezi a brüsszeli elit, ahogy éppen jónak látja, ez volt a Sargenti-jelentés megszavazásánál is, és most is, amikor a már egyszer elbukott migránsvízumot vették újra napirendre, és újra be fogják terjeszteni arra számítva, hogy másodszorra megszavazza az Európai Parlament.  
Nem számít, hogy mik a szabályok, nem számít, hogy hogyan működik a demokrácia az Európai Parlamentben, csak az számít, hogy át tudják erőltetni a bevándorláspárti javaslatokat" - értékelt a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy Brüsszelben a bevándorláspárti elitnek mennie kell, mert veszélyezteti az Európai Uniót és a tagállamokat, a tömeges migrációt pedig el kell utasítani, meg kell állítani. A jövő májusi EP-választás is erről szól majd.