Kovács Zoltán válaszolt a Soros-egyetemért aggódó sorosista New York Timesnak

Vágólapra másolva!
Oly „éber” Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon „izgat” és „aggaszt” Orbán Viktor magyar miniszterelnök „jobboldali, nativista, nacionalista politikája” – írta ironikus hangvételben szerdán az Abouthungary.hu oldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozó cikkére.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint a „Manhattan-i klikkhez” a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója, aki – mint megjegyzi – „véletlenül a Central European University (CEU) egy volt professzora”, és „gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról”.

– írja az államtitkár, mivel – mint fogalmaz – az intézmény „teljes mértékben akkreditált Közép-európai Egyetemként még mindig szabadon működik Magyarországon”.

– teszi hozzá.

Kovács Zoltán szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága „álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt”. Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó,

– fogalmaz.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy „Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt”. „Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált –, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben” – írja Kovács Zoltán.

– teszi fel a kérdést írásában az államtitkár.