Alibit hazudott a fiának egy zalai nő, vádat emeltek ellene

2018.12.06. 09:33

A fia lopási ügyében egy osztrák bíróság előtt hamis vallomást tett egy zalai nő. Emiatt vádat emeltek ellene – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba közölte: a Grazi Tartományi Bűnügyi Bíróságon rablás és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás folyt 2016 őszén egy fiatal magyar férfi ellen. Egyebek mellett azzal vádolták, hogy néhány hónappal korábban egy osztrák faluban ellopott két, összesen mintegy 400 eurót érő kerékpárt.A férfi tagadott, azt állította, hogy a kérdéses időben otthonában, Pókaszepetken egy rendezvényen volt. Védője indítványozta, hogy tanúként hallgassák meg az édesanyját, aki egyébként végig jelen volt a tárgyaláson, a fiával közösen rablás és más bűncselekmények miatt ugyanis ellene is bírósági eljárás folyt.

A jelenleg 48 éves nő nem élt a vallomásmegtagadási jogával, ezért figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire. Az ezek után tett tanúvallomásában azt állította, hogy a lopás idején a fia vele együtt Pókaszepetken tartózkodott.

A grazi bíróság az anya vallomását nem fogadta el, a férfit bűnösnek találta lopásban.
Az asszony ellen a – lakóhelye szerint illetékes – Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás miatt.