Magyarország rengeteget áldoz arra, ami az emberek életét jobbá teszi

2018.12.06. 17:59

Újságíroknak nyilatkozott Kásler Miklós, az EMMI minisztere csütörtökön Budapesten. Itt a Magyarországon tapasztalható fejlesztésekről beszélt: több száz milliárd jut az egészségügyre és a fővárosra is.

Magyarország rengeteget áldoz arra, ami az emberek életét jobbá teszi, mind a kultúra, mind az egészségügy és sport területén - mondta Kásler Miklós miniszter csütörtökön Budapesten újságíróknak.

A miniszter azt követően adott rövid nyilatkozatot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában fogadta a Liget Budapest Projekt szakmai vezetőit, miután a Néprajzi Múzeum új épülete hétfőn elnyerte a világ legjobb középülete és az Európa legjobb középülete díjat is az International Property Awards (IPA) versenyén Londonban.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztereForrás: MTI/Mónus Márton

Kásler Miklós kiemelte: Magyarországon elképesztő, eddig soha nem látott fejlesztések zajlanak, az egészségügy területén 500 milliárd forintból felépült a vidéki kórházi rendszer, 700 milliárd forintból elindult a budapesti fejlesztések sorozata, a kultúra területén olyan támogatások vannak, beruházások zajlanak, amelyek "sem Mátyás király uralkodása alatt, sem a kiegyezés után nem történtek meg".

Magyarországon zajlik Európa legnagyobb kulturális beruházása is, büszkék vagyunk a magyar sikerekre - emelte ki Kásler Miklós.