Vádat emeltek a Dózsa György úti halálos baleset okozói ellen

2018.12.06. 14:50

A vádirat szerint egy 41 éves férfi, jogosítvány nélkül, a megengedett 50 helyett legalább 135-tel, vagy még annál is gyorsabban ütközött neki egy másik autónak, amely ettől egy buszmegállóba csapódott. A 2017-ben történt balesetben két ember halt meg.

A kereszteződésbe pont egyszerre ért oda két autós, az egyik, amelyik nagyon gyorsan ment, és a másik, amelyiknek ugyan elsőbbséget kellett volna adnia, de pont azért, mert a másik autó nagyon gyorsan jött, esélye sem volt arra, hogy időben észlelje.

A 2017-es balesetForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mindkét autó felsodródott a járdára, és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó autó egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen azonnal, a másik utas nem sokkal később a kórházban meghalt, a sofőr pedig életveszélyes állapotban került kórházba. Három gyalogos is megsérült. A száguldozó autó sofőrje apró sérülésekkel megúszta.

A gyorsan érkező férfi és a másik kocsi sofőrje ellen is vádat emeltek.

A baleseten kívül a vádiratban szerepel egy másik eset is. Az, ami miatt a száguldozó sofőr jogosítványát elvették. Akkor a vád szerint a férfi a kocsijával majdnem elsodort egy biciklist, akit ezután az utasával együtt megvertek.