Az ENSZ nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt

2018.12.10. 12:03

Azokat a bevándorlókat, akiket az ENSZ nem tud behozni a migrációs csomaggal, most a Soros György által tollba mondott „menekültügyi csomaggal” kívánja Európába telepíteni – jelentette ki Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár az Echo TV Jó reggelt! című műsorában, amit a Magyar Idők szemlézett. A brüsszeli migránspárti politikusok szerint továbbra is menekültválság zajlik, a magyar álláspont viszont illegális bevándorlási válságot hangsúlyoz – tette hozzá a politikus.

Menczer Tamás szerint az ENSZ „menekültügyi” csomagja elfogadhatatlan Magyarország számára, mivel a tervezet szerint az Európába érkezők befogadásáról az EU tagállamai nem dönthetnének önkéntes alapon.

Migránsok a magyar-horvát határon, 2015 októberébenForrás: AFP/Hanna Sonia

Az államtitkár kitért arra is, hogy az ENSZ jelenleg nem megállítani próbálja, sokkal inkább szervezi a migrációt, jól mutatja ezt a balkáni útvonalon tapasztalt migránskártyák jelenléte is. Erre további bizonyíték, hogy a nemzetközi szervezet a Soros által inspirált kommunikációjában a migránsok betelepítése úgy jelenik meg, mint a munkaerőpiaci problémákra adandó válasz.

Menczer Tamás elmondta, egészen biztos, hogy Magyarország december 17-én elutasítja a tervezett menekültügyi csomagot, mivel a legkonzervatívabb becslések szerint is 30-35 millió ember dönthet úgy, hogy elindul Európa felé. A magyar kormány célja továbbra is az, hogy a magyar emberek érdekeit képviselje – hívta fel rá a figyelmet az államtitkár.