Azok kezdeményezték a lépést, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé

2018.12.10. 16:19

A baloldali ellenzéki pártok obstrukciója szembemegy az Országgyűlés működésének alapelveivel - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

A politikus úgy reagált a történtekre az MTI-nek, hogy az Országgyűlésre vonatkozó alapelvek és az Alkotmánybíróság határozata is világosan rögzíti, hogy a parlament hatékony, demokratikus működéséhez a képviselői jogok visszaélésszerű használata nem megengedett. A baloldali ellenzéki obstrukciót azok a szocialisták, DK-sok kezdeményezték, akik kormányzásuk idején, Gyurcsány Ferenccel az élen, egymillió embert tettek munkanélkülivé, és kétszeresen adóztatták a munkásokat.

A politikus szerint az is nyilvánvaló, hogy a kormányzásuk idején sokkal fontosabb volt a bankoknak mindenféle kedvezményeket adni, mintsem a munkásoknak segíteni. A munka törvénykönyvének módosításáról szóló javaslat arról szól, hogy aki szeretne többet dolgozni, és szeretne ezáltal több pénzt keresni, az elől elhárítsák a bürokratikus akadályokat - mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a baloldali pártok jóvoltából hisztériakeltés alakult ki a törvényjavaslat körül.

Kocsis kiemelte, hogy önkéntes a dolog, tehát minden esetben a munkavállaló beleegyezése szükséges hozzá.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ellenzéki frakciók több mint 2900 napirend-módosító javaslat benyújtásával obstrukciót terveztek a munkaidőkeret emeléséről szóló kormánypárti törvényjavaslat miatt. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy egyetlen döntéssel kell határozni a napirend-módosító javaslatokról.