Egy tanú megoldhatja a VV Fanni-ügy rejtélyét, és más gyilkosságokat

2018.12.11. 12:13

Gyilkosságok sora oldódhat meg, ha hitelesnek bizonyul egy tanú, aki a börtönben kezdett el beszélni – írja a Blikk. A lap szerint a férfi korábban a VV Fanni-ügyben is felbukkant, a titokzatos tanú most más gyilkosságokról is beszélt a Novozánszki család ügyvédjének.

A rejtélyes férfi börtönben van, onnan üzent Lichy Józsefnek, VV Fanni családja ügyvédjének, akitől találkozót kért arra hivatkozva, hogy fontos információi vannak a lány halálával kapcsolatban.

Az utolsó VV Fanniról készült fotóForrás: Blikk

A beszélgetés alatt azonban nemcsak Fanniról beszélt, hanem a hírhedt Hajógyári-szigeten történt megoldatlan ügyről is.

A férfi állítása szerint Fannit egy olyan bűnbanda tüntette el, amelyik erősen kötődik a Hajógyári-szigethez, ahol – ahogy a férfi fogalmazott – „rájuk bízzák a piszkos munkát". A rab úgy gondolja, nem csak a fiatal lány eltüntetése szárad a lelkükön. Itt említette meg Haraszti Géza esetét. Számomra hihető és reális lehetőség, amiket mond, mivel azonban konkrét tényeket nem közölt, így képtelenség lenyomozni, hogy mennyi igazságtartalma van az állításainak – mondta a Blikknek Lichy.

Haraszti Géza barátaival 2011. december 3-án a vád szerint a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén mulatott, aztán a részeg férfi véletlenül nekiment az egyik ott dolgozó kidobóembernek, aki erre

a földre lökte, majd egy társával lerángatták a ruháit, és kivezették a diszkó elé, ahol tovább verték, aztán egy palánkon átdobták, ahonnan a Dunába zuhant.

Szemtanúja állítólag nem volt az egésznek, a két meggyanúsított biztonsági őr pedig végig tagadott mindent. A férfi holttestét másnap a testvére találta meg.

Razzia a Hajógyári-szigeten évekkel a gyilkosság utánForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Soha, amíg élek, nem törődöm bele, hogy a testvérem gyilkosai köztünk járnak. A családunk harcol, amíg meg nem tudjuk, miért kellett meghalnia. Minden nyom fontos, lehet, pont az ügyvéd által említett ember vezet el a megoldáshoz – mondta el Géza testvére, Zoltán.

2006. február 11-én tűnt el a Hajógyári-szigetről Strehó Gergely, aki éppen egy szórakozóhelyre ment. Ő a mai napig nem került elő. Idén szeptemberben újra megnyitották ügyének aktáját: jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a szécsényi fiú ügyében.