Szén-monoxid szivárgott egy budapesti óvodában

2018.12.11. 18:31

Szén-monoxid szivárgott a XVIII. kerületi, Petőfi utcai óvodában kedd délután - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, hogy a tűzoltókat azért riasztották az óvodához, mert megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Az óvodát azonnal elhagyta az ott lévő 42 gyerek és 10 nevelő.

A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az épületben, ezért a gázszolgáltató munkatársai két gázkészüléket lezártak.

A katasztrófavédelem doktorszolgálata és a mentőszolgálat mindenkit megvizsgált, de senkit nem kellett kórházba vinni. A gyerekek és a nevelők a helyszínre érkező melegedő buszon várták meg az óvodások szüleit - tette hozzá Kisdi Máté.

A XVIII. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyerekeket a fűtőberendezések szükséges vizsgálatának idejére a Szélmalom utcai óvoda főépületében helyezik el. Az önkormányzat 3 évvel ezelőtt minden óvodájába és tagóvodájába szén-monoxid-jelzőket telepített, amelyek segítségével meg tudják előzni "nagyobb bajt".