Radikalizálódott az ellenzék, puccskísérlet a parlamentben

2018.12.12. 21:11

Interjút adott az Echo TV-nek Kövér László házelnök a mai botrányos ellenzéki akcióról. A házelnök beszélt arról, hogy miképp élte meg az eseményeket, de azt is elárulta, hogy milyen következményei lesznek a radikalizálódott ellenzék puccskísérletének.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, ma az ellenzék nevetségességbe hajló agresszív viselkedése miatt gyakorlatilag balkáni hangulat uralkodott a parlamentben.

Az Országház szégyenletes események helyszíne volt, a legrosszabb '68-as reflexek bújtak elő az ellenzéki képviselőkből. Az Echo TV-nek adott interjút Kövér László házelnök, aki arról beszélt, hogyan élte meg a történteket.

Az ellenzék egységesítette az eszköztárát, minden hangszeren játszottak. Mindez, ami ma történt,az egyfajta puccskísérlet volt, egy parlamenti puccskísérlet volt.

Kövér László elmondta, hogy ilyenre utoljára 2014-ben volt példa, akkor a Jobbik akciózott hasonlóan.

Eddig csak szavakban, verbálisan voltak radikálisak és agresszívek, azonban már a fizikai erőszak határát is átlépték az én megítélésem szerint. Ezzel átlépték azt a fegyelmi rendelkezési jogkort, amelyet a házelnöknek kell érvényesíteni.

Kövér László, az Országgyűlés elnökeForrás: MTI/Varga György

Minden renitens ellenzéki rendbontóval szemben eljárok majd:
és kérem a ház hozzájárulását, hogy a lehető legfájdalmasabb szankciókat alkalmazzuk számukra.Ez a képviselői tiszteletdíj jelentős megvonását jelenti.

A házszabály pontosan rögzíti, hogy milyen szankciók alkalmazhatóak. Ezek a szankciók érinthetik a képviselők mentelmi jogát is.Kövér László tisztázta azt is, hogy a kártyahasználat sem érvényességi előírás egy szavazás során.

A teljes videó itt nézhető meg: