Semmi meglepő, csak megint hazudott az Index

2018.12.12. 20:39

Ma a nullaszázalékos Párbeszéd nevű párt képviselője, a Parlamentben cirkuszoló Tordai Bence vezérletével egy pár száz fős tömeg dugót okozott a fővárosban. A balliberális álhíroldalak, látva a nem bejelentett "tüntetés" sikertelenségét, azt hazudták, hogy egy rendőr könnygázt használt, amiről pillanatokon belül kiderült, hogy természetesen nem igaz.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, néhány száz tüntető a magát lejárató ellenzék rendbontó akciójának keretén belül a csúcsidőben úgy döntött, hogy Budapest forgalmát akadályozza, és ezzel óriási dugókat okoz a belvárosban.

Természetesen a párszázas tömeget követte a balliberális álhírgyár több tagja is, és mondani sem kell, olyan dolgokat láttak bele az eseményekbe, amelyek nem történtek meg.

Az már természetes, hogy az emberek számát jóindulatúan fölfelé nagyítják, de más hazugság is előkerült.

A fake news Index tudósítója például azt hazudta, hogy egy rendőr könnygázt használt.

A valóság ezzel szemben az, hogy ilyen soha nem történt, sőt az egyik tüntető tett így.
Ezt a rendőrség hivatalos oldala írta meg:

A budapesti vonulásos demonstráció résztvevőivel szemben a közzétett sajtóhírekkel ellentétben a rendőrség nem alkalmazott könnygázt. A valóság az, hogy a demonstráció egyik résztvevője fújt le két rendőrt gázspray-vel.

Hogy mennyire felelőtlen cselekedet volt ez, azt jól mutatja, hogy a két rendőr megsérült.Természetesen a balliberális oldal ezt sem írta meg, ahogy azt sem, hogy volt olyan ember, aki három rendőr kötött sapkáját tépte le.

Ugyanez a tudósító úgy látta, hogy az autóban dudáló emberek örömükben dudálnak, és szimpatizálnak a rendbontókkal, hiszen nincs jobb dolguk, mint a dugóban ülni. 

A police.hu azt is írja, hogy a maró hatású gázzal lefújt rendőrök - sérüléseik ellátása után - folytatták szolgálatukat.

A rendőrsorfalban szolgálatot teljesítő két rendőr megsérült, parancsnokuk orvosi ellátásuk érdekében kivonta őket a feladatellátásból. A helyszíni orvosi vizsgálatukat követően mindkét rendőr folytatta szolgálatát. A tömegből alattomos módon a rendőrökre támadó tüntető a csoportba visszaolvadva eltűnt a helyszínről.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.