A magyar karácsonyi vásárok biztonságosak

2018.12.13. 10:06

A rendőrség katonai rendészek, polgárőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével garantálja a magyarországi karácsonyi vásárok biztonságát - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György erről annak apropóján beszélt, hogy Strasbourgban egy marokkói migráns hátterű férfi kedd este három embert megölt egy karácsonyi vásár közelében, tizenketten pedig megsebesültek, többen közülük súlyosan.

A terrortámadás estéje StrasbourgbanForrás: AFP/Frederick Florin

A belbiztonsági főtanácsadó hozzátette, hogy Magyarországon 160 helyszínen tartanak karácsonyi vásárt, illetve rendezvényt, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság békességben ünnepelhessen.Közölte: Magyarországon annál is inkább nehéz egy hasonló terrorcselekmény elkövetése, mert az országban nem él olyan jelentős muszlim kisebbség, amely segíteni tudná a merénylet megszervezését, illetve a támadó menekülését.

A budapesti karácsonyi vásár a Szent István téren, 2018. december 2. MTI/Mohai BalázsForrás: MTI/Mohai Balázs

Bakondi György továbbá a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra, hogy:az elmúlt években már 300-an haltak meg, és 1500-an sérültek meg Európában olyan merényletekben, amelyeket muszlim migráns hátterű bevándorlók követtek el.Ugyanakkor egyre élesebb a határvonal a biztonság tekintetében a bevándorlást támogató és a bevándorlást ellenző országok között - mondta a főtanácsadó.