Már csak órák kérdése, és ideér a hó

2018.12.14. 07:02

A legtöbb hóra szombaton lehet számítani a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint, de a tél már pénteken megmutatja valódi arcát. 

Péntek: Eleinte csak délen és nyugaton, később máshol is megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délutántól délnyugat felől hószállingózás, havazás kezdődik. Az északkeleti szél fokozatosan megélénkül. Reggel -3, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombat: Borult időre számíthatunk, északnyugaton, északon csak szórványosan, máshol többfelé havazással. A legtöbb hó délen, délkeleten hullhat. Élénk marad az északi, északkeleti légmozgás. +1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: MTI/Komka Péter

Vasárnap: Fokozatosan csökken a felhőzet, a keleti tájakon is megszűnik a hóesés. Fagypont körül valószínű a hőmérséklet.

Hétfő: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főleg északkeleten fordul elő kisebb havazás. Folytatódik az igazi téli idő 0 fok körüli maximumokkal.

Kedd, szerda: Erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös idő ígérkezik. Hószállingózás, ónos szitálás bárhol előfordul. Reggelente országos fagyra, délutánonként is hideg időre van kilátás.