Rászoruló családok százait támogat tüzelővel az Ökumenikus Segélyszervezet

2018.12.15. 10:33

Világbajnokok segítségével adta át az első adományt az Ökumenikus Segélyszervezet december 13-án, Budapesten.

Országosan több száz olyan családot segít tűzifával a Szervezet egész évben, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítséget nyújtanak a hasábok, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma.  

Megérkezett az első adomány egy rászoruló családhozForrás: Fekete Dániel - MÖS

Ünnepi tűzifa segélyakciójának keretében, december 13-án egy budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Szervezet, melyhez önkéntesként csatlakozott a sportaerobik világ- és Európa-bajnok Katus Attila és a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza.

Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi- és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához.

A hideg idő beköszöntével megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek számaForrás: Fekete Dániel - MÖS

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz, s csupán 320 adomány (= 80 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban.