A jeges Dunába zuhant egy nő, rendőrök mentették ki

2018.12.15. 10:22

A 36 éves nő csütörtökön éjjel zuhant bele és merült el a jeges Dunában, Győrnél. Nem tudni, hogy hogyan eshetett a vízbe, de mire észrevették őt, már nem tudott beszélni. Egy stégbe kapaszkodott meg, és már csak perceken múlhatott az élete, amikor három rendőr a segítségére sietett, és megmentette őt. 

A nő a Kossuth és a Jedlik híd között egy stégbe kapaszkodott, amikor a rendőrök rátaláltak. 

Egy hölgy tett bejelentést a segélyhívón csütörtökön éjfél előtt, hogy valaki a Dunába esett, de ő nem tud segíteni rajta, a csúszós, jeges stégen nem akart kockáztatni, inkább segítséget kért"

– mondta el a Borsnak Farkas Péter őrmester.

Egy próbaidős rendőrrel, Pozsgai Dolóresszel és egy harmadik társukkal voltak szolgálatban tegnap éjjel. 

A 36 éves nőnek mindene vizes volt, még a haja is, valószínűleg elmerült a jeges vízben, mielőtt meg tudott kapaszkodni a stégben.

A nő legalább tíz percig a vízben lehetett, mire a rendőrök odaértek, már beszélni sem tudott. 

Kollégáimmal a bejelentés után körülbelül három perc alatt a helyszínre értünk. A stég két oldaláról megközelítve a partra húztuk a hölgyet, aki 33 fokra lehűlt, és a nevét sem tudta megmondani. Egy pokróccal becsavartuk, így tartottuk melegen a mentők érkezéséig" – tette hozzá Farkas Péter.

A nőt kórházba vitték, de úgy tudni, hogy azóta már saját felelősségre hazaengedték. Az viszont nem derült ki, hogy hogyan esett bele a vízbe.