Két pert is elveszített Márki-Zay Péter, mert hazudott

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely
Márki-Zay Péter, a sánta kutya
Vágólapra másolva!
Két személyiségi jogi pert is elveszített Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a pénteki napon, számolt be erről a Délmagyar. Az ellenzék utolsó reménységének ezért 1,5 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie összesen a két felperesnek, és a bíróság kimondta, hogy a polgármester valótlanságokat fogalmazott meg a két felperesről.
Vágólapra másolva!

Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője, és Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója indított korábban személyiségi jogi pert a hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben.

Mindketten azt állították, hogy Márki-Zay nagy nyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevüket, és nem mondott igazat róluk.

Márki-Zay Péter, a sánta kutya Forrás: Origo

Paragi István, az Építészmester Zrt. vezetője azért fordult bírósághoz, mert a polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat több lakást megvett a cégtől, és azok egy részét adta el áron alul 2017-ben. Az árbecslést pedig Márki-Zay szerint az építőcég tulajdonosának érdekeltségi körébe tartozó Kupola 2000 Kft. végezte el.

Végh Ibolya volt aljegyző szintén ingatlanokkal kapcsolatos kijelentései miatt perelte be a polgármestert, aki azt állította, hogy az aljegyző önkormányzati lakásvásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját, hiszen a települést emiatt számszerűsíthető veszteség érte.

Márki-Zay Péter szerint a volt hivatalvezető-helyettes túl olcsón jutott az ingatlanhoz. A polgármester hűtlen kezelésről beszélt - számolt be az előzményekről a Délmagyar.

A Szegedi Törvényszék mindkét ügyben elmarasztalta Márki-Zay Pétert, kimondva, hogy a polgármester valótlan állításokat fogalmazott meg a felperesekről, azaz hazudott.

Paragi István jó hírnevét sértette meg, a volt aljegyzőnek pedig a becsületét is.