Több száz gyerek ünnepli a karácsonyt a parlamentben

2018.12.15. 13:19

Nyolcszáz hátrányos helyzetű, határon innen és azon túlról érkező általános iskolás gyereknek szervezett ismét Országházi Gyermekkarácsonyt az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A gyerekeket Kövér László házelnök fogadta, aki átadta az immár hagyományos Országház kulcsát is.

A karácsonyi programok megkezdése előtt Kövár László a résztvevőket köszöntve elmondta: a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről érkező vendégek azért érkeztek, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén is éljünk.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyánForrás: MTI/Mónus Márton

A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek és előadók karácsonyi műsora szórakoztatja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, valamint idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.