Ennyit arról, hogy nem akarnak erőszakoskodni a tüntetők. Az Origo birtokába jutott hangfelvétel bebizonyítja, hogy a demonstráció főszervezői szándékosan szítják az erőszakot és rombolást híveik körében. Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, a pénteki demonstráción elszólta magát, és elmondta, hogy ő úgy érzi, nincs más eszközük, csak az erőszak. Az utána felszólaló Hadházy Ákos rá jellemző álszent, burkolt farizeussággal csak annyit mondott, hogy "nem a beszédnek, hanem a cselekedetnek van itt az ideje", valamint elmondta azt is, hogy "Nem biztos, hogy mi is mindenben törvényesek leszünk". Láttuk ezt az elmúlt napokban, amikor feldúlták híveikkel a karácsonyi készülődésben lévő fővárost. Nemes Balázs már korábban is lebukott szélsőséges, agresszív nézeteivel, amikor a homoszexuálisok megdobálásáról beszélt egy hangfelvételen, de antiszemita gondolatokat is megfogalmazott.

A birtokunkba jutott hangfelvétel tanúsága szerint a pécsi tüntetésen elszólta magát Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, az agresszív pesti tüntetések egyik főszervezője elismerte, hogy ők törték be a Parlament ablakát, valamint elmondta, hogy szerinte 

Semmi más eszköz nem maradt a kezünkben, csak az erőszak." 

A pécsi fiatalember már korábban is lebukott frusztrált, korábban szélsőséges nézeteivel, amikor egy hangfelvételen cigányozik, zsidózik és a homoszexuálisokat szidja. Erről korábban már beszámoltunk itt.

Nemes BalázsForrás: Facebook

A frusztrált, agresszív momentumos után Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszélt, és rá jellemző álszent, farizeus módon csak annyit mondott, hogy "Nem a beszédnek van itt az ideje, hanem a cselekedetnek", megerősítve az előtte felszólaló Nemes Balázs erőszakra buzdító mondatait. 

Valamint elmondta azt is, hogy Mi sem biztos, hogy mindenben törvényesek leszünk." 

Hadházy Ákos beszédében elmondta továbbá, hogy szerinte "El kell takarítani a kormánypropagandát".

 A felvétel hallható itt

Nemes Balázs agresszív gondolatai 0:49-től, Hadházy Ákosé 2:11-től, és 5:30-tól hallhatók.

Hadházy ÁkosForrás: Facebook

A másik felvételen a pécsi demonstráció részleteit ecseteli - vélhetően a rendezvény előtt még - a Momentum pécsi elnöke, és utalva a korábbi napok agresszív gyújtogatásaira, buzdítva híveit a demonstráció utáni tombolásra, kijelenti, hogy:  Remélem, nem fogunk nagyon fázni, ha értitek, mire gondolok". 

A felvétel itt hallható. 

Ennyit arról, hogy a szélsőbaloldali, sorosista, nyíltan kereszténygyűlölő tüntetők (és köztük közönséges tolvajok) nem szándékosan romboltak, törtek, zúztak, gyújtogattak Budapesten... 

És félő, hogy mivel politikai tehetség és demokráciához méltó kurázsi nincs bennük, továbbra is ezt fogják folytatni, és erre tüzelik kisszámú híveiket is.