Dróntól ijedtek meg a szarvasok, veszélyes volt a vonulás - videó

2018.12.15. 19:51

Ugyanaz a pillanat Baranya megyéből, két eltérő szögből. Egy autóból és egy drónból is sikerült levideózni egy több száz fős szarvascsodát, ahogyan a mezőn vágtatnak. Egy drón ijesztetette meg az állatokat, ami így rendkívül veszélyes jelenetet eredményezett.

Egészen elképesztő videók kerültek fel az internetre az elmúlt napokban, a Sátorhely és Mohács között készült felvételeket már több mint 2 millióan látták. Egy apának az autójából sikerült felvennie, ahogyan több száz szarvas vágtat át előtte az úton. 

Szinte hihetetlen, hogy ez nem trükkfelvétel, de a Sátorhelynél készült drónos videó csak alátámasztja azt, amit apa és fia a kocsiból látott.

Azonban mint kiderült, hogy a szarvasok vonulása nem természetes jelenség volt, hanem az állatok magától a dróntól ijedtek meg.

A szarvas természetes viselkedése, hogy a téli időszakban csapatokba áll, ezzel együtt az ekkora csapatok általában zavarás esetén verődnek össze. A vad normális esetben nem mozog nappal, így a felvételen - és az elmúlt években napvilágot látott, hasonló videókon is - a jelenség oka egyértelműn valamiféle emberi zavaró tényezőben keresendő - írta a videókra reagálva ma kiadott közleményében az Országos Magyar Vadászati Védegylet.

Hozzátették, hogy egy ekkora csorda komoly balesetveszélyt jelent.

A védegylet külön megkérte a természetbarátokat, hogy ne használjanak drónokat, mert azzal megijesztik az állatokat.