Az ellenzéki aktivisták halállal fenyegetnek

2018.12.16. 16:11

Súlyos atrocitás érte Horváth Zsófiát, a 888.hu újságíróját. Többször is halálosan megfenyegették, az ellenzéki sorosista csürhe durva halált kíván neki. Hogy mi volt a bűne? Sétált az utcán. Újabb mélységeket értek el az ellenzéki tüntetők.

Megdöbbentő eseményekről számolt be Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója. Horváth Zsófia az Origónak is szokott írni, változtatás nélkül közöljük írását, ami a 888.hu-n jelent meg:

A sorosista csürhének semmi sem szent, az otthonom kapualjában fenyegettek akasztással.

Már a szánkólopás-gyújtogatás is felveti a kérdést, hogy ki milyen alapon helyezi magát erkölcsi piedesztálra. Persze az ellenzéki tüntetőcsürhe ezen nem sokat dilemmázik, sőt: már halálos fenyegetéseket is kapunk a felbujtott és egyébként megtévesztett emberektől.

Egy héten belül kétszer kaptam az arcomba halálos fenyegetést. A „bűnöm” annyi volt, hogy sétáltam az utcán. Meg persze az is, hogy más értékeket és véleményt képviselek, mint a napokban utcára vonult emberek. Az első az otthonom kapualjában történt, egy „huszonegykétéves” biciklifutár srác állt meg, majd közölte:

„Végig fogjuk akasztani az Andrássy utat, és ti is ott fogtok lógni!”

Majd továbbhajtott. A másik épp tegnap volt, egy trolimegállóban. Egy szakállas, Momentum-kitűzős srác nézett, nézett még jobban, aztán amikor felismert, nagyjából a fenti szöveget mondta el pepitában. Végig fogjuk akasztani a seggnyaló formátokkal az Andrássyt!”. Hát, ennyit a csillogó és tiszta tekintetekről.

Vágni lehet a feszültséget a levegőben. Túlteng az agresszió az emberekben, a jog által alkotott szabályokat minden tüntetésen áthágják, de már a józan ész alkotta határokat is. Lehet sok mindennel nem egyetérteni. Mindenkinek alkotmányos joga utcára vonulni, gyülekezni. De halálosan megfenyegetni a másikat, az már más tészta. Az ellenzéki média meg persze provokál, a folyamatos hazugságaival, álhíreivel. Pedig valakinek vállalnia kell a felelősséget. Például a tüntetésszervezőknek, az ellenzéknek vagy független-objektív médiának. Pedig nem fogják, csak játsszák a cinkost, Soros pedig éppen ezt akarja. De ha egy ilyen halálos fenyegetés valóra válik, akkor majd persze megy az ujjal mutogatás.

Ti nem tehettek semmiről, igaz, ti csak „kiálltok a demokrácia és a szabadság mellett”, ugye? Csak mindezt nem túl demokratikus eszközökkel teszitek.

És persze felmentik magukat. Tordai Bence szerint belefér „egy kis dulakodás”. Kérdés, hogy mit engednek meg maguknak e címszó alatt.