Rengeteg baleset történt a hétvégén

2018.12.16. 07:49

Péntektől vasárnap hajnalig szinte folyamatosan havazott az országban, aminek következtében rengeteg baleset történt. Többen árokba hajtottak, de sok volt a karambol is a havas, csúszós utakon.

A szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy fokozott óvatossággal vezessenekFotó: Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Péntek délután Somogy megyében, Barcson ütközött össze két autó, majd az esti órákban a város külterületén hajtott árokba egy autó. Szombaton Berzencén villanyoszlopnak ütközött, Sántoson és Csokonyavisontán pedig árokban landolt egy-egy autó, míg Kaposmérő és Bárdudvarnok között személygépkocsinak ütközött egy kamion – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon.

A katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai kérik, hogy a havas, csúszós utakon az autósok vezessenek különösen óvatosan. Csak téli gumival felszerelt, a téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel, teletöltött üzemanyagtartállyal induljanak útnak.

Továbbá tanácsolják; legyen feltöltve a mobiltelefon, tegyenek az autóba kabátot, takarót, enni- és innivalót is. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről az Országos Meteorológia Szolgálat oldalán, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, és használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető alkalmazását, a VÉSZ-t.