Előbb idős áldozata kiáltását hallotta meg, aztán meglátta a Péterfy utcai kórház területén belül menekülő tolvajt a mentős. A bűnöző épp a kerítésén próbált átmászni, amikor utolérték. A neve elhallgatását kérő férfi az Origónak mesélte el a történetet.

November végén történt, hogy egy éppen szabadnapját töltő mentős segített az egyik betegszállító barátjának a Péterfy utcai kórházban. Az autónál várt, amikor meghallotta az áldozat hangját.

Hallottam, hogy valaki segítségért kiabál, elnéztem arra, de először nem vettem észre senkit, majd láttam, hogy egy férfi elég tempósan sétál a falnál. Majd újra kiabált egy nő: "valaki ellopta a nyakláncomat" - mondta az Origónak.

Mire visszanézett a férfi felé, a tolvaj már eltűnt a kórház sarkánál. A mentős és a mentőt szállító beteg fia azonnal a nyomába eredt. A férfi éppen a kerítésen próbált átmászni, amikor elfogták. Addigra a kórház biztonsági őrei is odaértek, nem sokkal később pedig a rendőrök is.

Kipakoltatták a zsebeit, a nyaklánc nem lett meg, de a medál az nála volt. Valószínűleg ahogy elkezdte kiszedni a zsebéből a nyakláncot, a medál lecsúszott róla, a láncot pedig eldobta – tette hozzá a mentős. Elmondása szerint a rendőrök elvitték a tolvajt, őt pedig január hetedikére hívták be kihallgatásra.