A Zalaegerszegi Törvényszék korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosságban mondta ki bűnösnek a nőt, aki álmában szúrta le volt férjét. A fellebbezések után eljáró ítélőtábla többek között a nő büntetlen előélete miatt enyhítette a kiszabott büntetést, így ma 13 év fegyházbüntetésre ítélték az asszonyt. 

Az 55 éves nő még 2009-ben ment hozzá a nála egy évvel fiatalabb férfihez. A házasságuk azonban nem tartott sokáig: 2015-ben elváltak a rendszeres veszekedések miatt. 

A férfi és a nő azonban továbbra is együtt gondozta a férfi pincéjét, és az ahhoz tartozó házat. A nő ebbe a házba költözött be 2017 májusában. Volt férje rendszeresen látogatta, olyankor együtt italoztak.2017. augusztus 5-én a szokásosnál több alkoholt ittak, és késő estig veszekedtek. A nő életveszélyesen megfenyegette a férfit egy késsel, majd letette azt a teraszon egy asztalra. 

Később a férfi egy hintaágyon fekve szidta volt feleségét, akit meg is fenyegetett.

A nő megvárta, míg a férfi elalszik, fogta a kést, és mellkason szúrta volt férjét.  A férfi azután még felállt, majd a teraszon összeesett, elájult, és nem sokkal később meg is halt.  A nő csak jóval a férfi halála után hívta fel ismerősét, hogy segítséget kérjen.

A bíróság 13 év fegyházra ítélte a gyilkost.