Zsidózó és cigányozó képviselők kerültek a széteső Jobbikba

2018.12.18. 16:49

A zsidózó Szávay István parlamenti helyét a zsidózó Bencsik Jánosnak adta a Jobbik, míg az áfacsalással és aranycsempészettel megvádolt Staudt helyére pedig egy rasszista politikust ültettek be Sneider Tamásék. Éles váltások a nemzeti néppártban.

Ahogy beszámoltunk róla, a jobbikos Staudt Gábor közösségi oldalán jelentette be, nem folytatja a képviselőséget. Bár posztjában arról írt, hogy magánéleti problémák miatt döntött így, erős a gyanú, hogy az adócsalási ügyébe bukott bele. Ismert, a lengyel ügyészség vizsgálódása után a magyar is elkezdett nyomozni az eset kapcsán, a vádak szerint egy milliárdokat elcsaló, nemesfémmel foglalkozó bűnszervezet tagja lehetett.

A Jobbiknak sikerült egy rasszista politikust beültetni a parlamentbe

Lemondása után egyből eredményt hirdetett a Jobbik vezetése, Csányi Tamás, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megyei képviselője és országgyűlési képviselő-jelöltje veheti át a helyét a magyar Országgyűlésben. Az újonc jobbikos képviselő mindig is kiemelt figyelmet tanúsított a cigányság helyzete iránt:

A cigányok nem a legszorgalmasabbak! 

- így indított a témában az Origónak egy korábbi riportjában Csányi, aki tanári pályafutása alatt szerzett tapasztalataira hivatkozva jutott erre a következtetésre. Pár éve úgy látta, hogy 

ha valakinek nincs az iskolában felszerelése, az közülük való, ha valakinek hiányzik, az közülük való.

A közülük alatt a cigányokat értette a jobbikos politikus, aki szerint a mostani cigányok rosszabbak, mint a korábbiak, hiszen "a régiek nem voltak kiközösítve". Tapasztalatai szerint az újabb cigányok miatt „negatív irányba változott a közbiztonság Mezőtúron". A tarthatatlan helyzetet a következőképpen vázolta a nemzeti néppárti képviselője:

Azt vettük észre, hogy egyre nagyobb számban vannak idegen arcok, idegen cigányok. Akik pedig idegenként kerülnek ide, nem biztos, hogy tudnak alkalmazkodni a normákhoz.

Állítása szerint ezek az újhullámos cigányok alaposan kiszúrtak vele, hiszen építkezésnél kétszer is betörtek hozzájuk. Arra a kérdésre, hogy szokta-e ütköztetni a véleményét az újhullámos lopkodókkal, kedvesen csak annyit válaszolt, hogy 

a cigányokkal nem nagyon kerül olyan helyzetbe, hogy tudjon velük beszélgetni.

Csányi Tamás, a Jobbik újonc országgyűlési képviselője Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnökének társaságábanForrás: Origo

Néppárti elvek: az antiszemita politikus helyére antiszemita politikust a parlamentbe! 

Az MTI beszámolója szerint nemcsak Staudt helyéről döntött a Jobbik vezetése, hanem arról is, hogy a zsidózása miatt az Országgyűlésből kibukó Szávay István helyére Bencsik János, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnöke ülhet be. Ez azért is volt kifejezetten bölcs döntés Sneider Tamásék részéről, mert 

  • miután az egész nyilvánosság kiakadt Szávay zsidó nőverős hangfelvételén, 
  • egy hétig mindenki erről beszélt, 
  • a Jobbik évek óta azt hangoztatja, hogy mennyire megváltoztak, már nem utálják a cigányokat, zsidókat és a melegeket,
  • mert ők éppen néppártosodnak,

erre a pártvezetés egy újabb antiszemita megjegyzéssel operáló politikust küld be a parlamentbe. Bencsik János 2012-ben arról értekezett, hogy Magyarországon a keresztények csapnak össze a zsidókkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK