Brutálisan megkínoztak és meggyilkoltak egy hajléktalant Debrecenben

2018.12.18. 13:00

Egy debreceni hajléktalan férfi brutálisan megalázta és meggyilkolta hajléktalan társát egy lakatlan házban még január végén. Miután megverte, kivonszolta az udvarra, ahol a férfi kihűlt a fagyban.

A gyilkos férfi 2017 tavaszán szabadult a börtönből, ezek után lett hajléktalan Debrecenben, így ismerkedett meg áldozatával. Január 22-én a két férfi egy belvárosi lakatlan házban töltötte az éjszakát.

Begyújtottak a kályhába, aztán együtt ittak. Egyszer csak a férfi ingerülten szidni kezdte a társát, amiért az szerinte nem koldult össze elég pénzt, és elég tűzifát sem hozott nekik.

Forrás: Police.hu

A férfi magához vett egy több mint 1 méteres, fém vízvezetékcső-darabot és arra utasította a társát, hogy kússzon oda hozzá. A hajléktalan férfi négykézláb csúszott oda a támadóhoz, aki utasítgatni kezdte, mint egy kutyát. Ezek után a csővel és kézzel is rátámadt az áldozatára, aki végül elájult. A támadó viszont nem hagyta abba.

Felgyújtotta a férfi haját, majd vízzel eloltotta, és tovább ütötte-verte, ahol érte.

Mindezt végignézte egy harmadik férfi, aki arra kérte, hogy ne bántsa. A vádlott őt is megfenyegette, aztán egy vasrúddal megverte - írja az Ügyészség.hu

A támadó ismét odalépett megvert társához, levette róla a kabátját és a cipőjét, amelyeket elégetett a kályhában, majd a férfi matracát is elvette, hogy a hideg kövön aludjon. A támadó az éjszaka közben a betonon fekvő, vérző férfit kivonszolta a házból és az udvaron hagyta.

Az áldozat annyira félt, hogy nem mert visszamenni a házba, el akart menekülni az udvarról. De nem tudott, mert a sötétben a kapunál lévő raklapok közé szorult a lába, elesett, amitől nyílt lábszárcsonttörése lett. A férfira rendőrök találtak rá másnap hajnalban, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Az ügyészség a többszörösen visszaeső férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést javasol.