Napi 1000 adag meleg ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten

2018.12.18. 21:13

A szeretetvendégség keretében az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene várja az idelátogatókat.

Az Ökumenikusok idén is megszervezték a hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztást. December 18. és 22. között 11 órától naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkénteseik, támogatóik és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára Csepelen, a Kossuth Lajos u. 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban. 

Tompos Kátya a Szervezet önkénteseként segít a rászorulókonFekete Dániel - MÖS

A mai nap folyamán az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaihoz csatlakozott többek között Tompos Kátya színésznő, Verrasztó Dávid háromszoros Európa-bajnok úszó, valamint az ételosztáshoz támogatóként is csatlakozó E.ON Hungária önkéntesei. A szeretetvendégség menüje sertéspörkölt, rizs, savanyúság, sütemény, forró tea és kenyér volt.

Verrasztó Dávid háromszoros Európa-bajnok úszó sertéspörkölttel várta az érkezőketFekete Dániel / MÖS

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni. 

1 hívás 250 forint, így 4 hívás már egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónakFekete Dániel - MÖS