Nevetségessé váltak Soros budapesti katonái: törvényt is sérthettek

MOLNÁR Zsolt; GRÉCZY Zsolt
Budapest, 2018. december 17. Gréczy Zsolt, a DK-s országgyűlési képviselő átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területről Molnár Zsolt MSZP-s képviselő (b) segít neki. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Egyértelműen megrendezett, provokatív akciókkal próbálták tegnap megzavarni a közszolgálati műsorkészítést az MTVA székházába vasárnap bejutott ellenzéki képviselők. Akciójuk végül inkább nevetséges volt, videóikkal magukat leplezték le. Szakértők szerint ennek ellenére, amit tettek, törvénysértő, ezért eljárás indulhat ellenük.
Vágólapra másolva!

Az MTVA épületébe behatoló, és ott a bevándorláspárti káoszgyáros, Soros György instrukciói szerint eljáró ellenzéki képviselők hatalmasat buktak törvénytelen akciójukkal. Videók és szemtanúk sora leplezi le őket, amelyek azt bizonyítják, hogy a képviselők fizikailag is provokálni próbálták a biztonsági őröket, illetve a rendőröket. Például éppen sajtótájékoztatóra készültek, miközben egy ki nem kapcsolt telefon véletlenül felvette, ahogy épp ötletelnek, hogyan lehetne még nagyobb cirkuszt csinálni. Bangóné Borbély Ildikó konkrétan a következőket mondja: „K...rva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel."

Majd tényleg lefekszenek a földre, Bangóné pedig elsírja magát, hogy aztán felhívják Varju Lászlót, akit szerintük elraboltak a biztonságiak. Csakhogy Varju élő videójából kiderül, hogy éppen ő dulakodik az őrökkel. Végül az őrök leteperték Varjut, akihez mentőt is hívtak, de, csak röntgenezni vitték, mert fájt a lába.

Hadházy Ákos pedig, akinek segíteni próbálnak az őrök, inkább hanyatt veti magát, és vergődik a földön. Erről is van videó.

Egy másik nevetséges és leleplező jelenet pedig az, amikor Kunhalmi Ágnes egy zárt ajtónak rohant neki, majd esett el látványosan, mintha rácsukták volna az ajtót.

Végül minden képviselőt kitessékeltek az épületből, mert a kerületi jegyző birtokvédelmi eljárást indított. A képviselők ennek ellenére feljelentést tettek.

Közérdekű üzem működése megzavarásának gyanúja történt – nyilatkozta a Magyar Időknek Futó Barnabás büntetőjogász a közmédia épületében történt tegnapi események kapcsán. Mint mondta,

az ellenzéki képviselők nem élhetnek vissza ilyen mértékben pozíciójukkal, nem zavarhatják meg a szerkesztőség munkáját, illetve az adásokat sem.

Ha a nyomozó hatóság úgy látja, hogy fennáll a bűncselekmény lehetősége, akkor a legfőbb ügyész kérheti az érintett képviselők mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűléstől.

Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére. Molnár Zsolt képviselő segít neki Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Lövétei István alkotmányjogász pedig úgy fogalmazott: országgyűlési képviselő általában bemehet állami intézmények területére, kivéve, ha az valamilyen kivételes ok miatt el van előle zárva. Ha egy országgyűlési képviselő nem veszi figyelembe a rá vonatkozó szabályokat, az alkotmányjogász szerint

akár fizikai erővel is fel lehet lépni ellene, ugyanolyan módon kezelheti őt a rendőrség vagy a biztonsági szolgálat, mint bármely más állampolgárt, csak eljárás nem indulhat ellene azonnal.

Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt egyébként az MTVA feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt. Az MTVA közleménye szerint az ellenzéki politikusok azzal próbálták megzsarolni az MTVA-t, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor majd bejön az utcáról több ezer dühös ember. Hozzátették, mindeközben az utcán kövekkel, üvegekkel dobálták a rendőröket, egyiküket csaknem felgyújtották. A politikusok pedig hamis tűzriadót csináltak, ajtókat nyitogattak, igyekeztek bejutni az elzárt területre.