Eltiltották a vezetéstől a Viszkist

2018.12.19. 16:04

10 hónapra tiltották el a vezetéstől, és 200 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték a Viszkist, amiért júniusban ittasan ült be az autójába. Ambrus Attilát megállították a rendőrök, és meg is szondáztatták.

Elvették a jogosítványát, és később vádat is emeltek ellene. Ambrus akkor méltányossági kérelmet nyújtott be, mivel a felesége veszélyeztetett terhes.

A bíróság most úgy döntött, hogy 10 hónapra eltiltják a vezetéstől a férfit. 

Azt gondolom, a pénzbüntetés méltányos, valamint a jogosítvány megvonásának időtartama is,hiszen ilyen esetekben egy évre szokták bevonni a vezetői engedélyt. A jogorvoslati határidő még áll, ám egyelőre nem tudjuk, hogy kérvényezzük-e tárgyalás megtartását – mondta el a Blikknek Ambrus ügyvédje, Szilágyi Roland. 

Ennek ellenére Ambrus Attila nem elégedett az ítélettel. 

El tudnám fogadni ezt a döntést, hiszen vállalom a tetteim következményét, ittasan nem lehet vezetni, mégis vannak fenntartásaim. A feleségem, Réka január végére van kiírva a kislányunkkal. Hatvan kilométerre lakunk a kórháztól, ha bármi történik, megindul a szülés vagy valami komplikáció lép fel, mire kiér a taxi vagy a mentő, már meg is születhet a pici. A legrosszabbkor nincs jogosítványom, ami nagyon dühítő. Inkább fizetnék többet, csak ne tíz, hanem nyolc hónapra vonták volna be az engedélyemet!

Ambrus azt mondja, hogy utálják őt, ezért született ilyen döntés a bíróságon. Legkorábban márciusban kaphatja vissza a jogosítványát.