Közel 20 köbméternyi állati maradványt találtak több településen is

2018.12.19. 19:55

Ismeretlenek raktak le állati bőröket több magyarországi településen vagy azok határában idén nyáron. A rendőrök beazonosítottak hat férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a veszélyes hulladéknak minősülő bőröket kitették. Kiderült, hogy egy vágóhídról vitték el az állati bőröket, amiért cserébe fémhulladékot kaptak. 

A nagy mennyiségű állati bőröket egy pápai utca végében találták meg, június 11-én. Azonban nemcsak Veszprém megyében találtak a veszélyes hulladéknak minősülő bőrökből: Nyárád és Mihályháza között, Sárvár és Szakony között is.

Ezek veszélyes hulladéknak számítanak- írja a Veol.hu. 

A rendőrök azonosították és december 4-én elfogták a hat fős társaságot, akik az állati bőröket lerakták.Kiderült, hogy kettejük egy forgalomból kivont autóra külföldi rendszámot szereltek, és azzal az autóval szállították az állati maradványokat.

Állati maradványokForrás: Veol.hu

December 12-én a rendőrök kihallgatták azt a Győr-Moson-Sopron megyei férfit is, akinek a vágóhídjáról elvitték a közel 20 köbméternyi, rothadásnak indult állati bőrt júniusban.

Az elszállításukért nagy mennyiségű fémhulladékot kaptak a bandatagok.

Az üzem vezetője így akarta megspórolni a veszélyes anyagnak minősülő maradványok megsemmisítésének költségeit.

A férfiak ellen veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás miatt indult eljárás. A vágóhidat üzemeltető férfi előzetes letartóztatásba került, a többi szabadlábon védekezhet.