Orlik Vilmosnak három éve veszett nyoma, amikor elindult bécsi albérletéből Magyarországra. Főnökével, egy győri építési vállalkozóval találkozott volna, de hogy a találkozó megtörtént-e, azt nem lehet tudni. A férfit ezért nemrég azzal gyanúsították meg, hogy megölte Orlikot, és egy másik alvállalkozó, Mácsik Zoltán meggyilkolásával is vádolják.

A magyar határon túl is Orlik Vilmos ügyében nyomoznak a rendőrök, már a bécsi nyomozók is a vállalkozó rejtélyes eltűnésével foglalkoznak - tudta meg a Bors. A 67 éves férfi utolsó napjáról, 2015. június 3-áról mindössze annyit tudni a tanúvallomások alapján, hogy a férfi kocsival elindult Magyarországra, hogy találkozzon az azóta már gyilkossággal gyanúsított vállalkozóval, É. Imrével.  De hogy megérkezett-e, és hogy tényleg találkoztak-e, az nem derült ki. 

Az É. Imrét védő Bagó Ottó a lapnak azt mondta, Orlik Hegyeshalomnál kiszállt az autóból, majd ellopták a kocsiját.  A jogász szerint a férfi nem is járt a vállalkozóval megbeszélt Ikrényen. Bár lopott autóját valóban látták másnap az autópályán, azt nem É. Imre vezette. 

Mácsik Zoltán, Orlik VilmosForrás: police.hu

A férjem kocsiját az eltűnése napján is látták egy Ikrény közeli lehajtónál. Arról viszont nem tudok, hogy ki vagy kik ültek benne. Az ígéretük ellenére a rendőrségen ugyanis már több mint három éve nem mutatták meg – panaszkodott Vilmos felesége, Marika. A Bors úgy tudja, a videó már az ügyészségen van, és hamarosan a család is láthatja.

Mácsik Zoltán családja sem hajlandó beletörődni a villanyszerelő idén márciusi rejtélyes eltűnésébe. Szerintük É. Imre és társai végezhettek a férfival.

Az eltűnt villanyszerelők ügyének új szála egy 49 éves nő eltűnése, aki a gyanúsított ikrényi tanyájának a szomszédságában élt, mielőtt az váratlanul leégett. A lánya nem tartja kizártnak, hogy Imrének köze lehet ehhez az eltűnéshez is. A rendőrség is vizsgálja már ezt az eshetőséget.