Az újpesti Fidelitas jelképes Oscar-díjat vitt a DK kerületi irodájához, amit Varju László országgyűlési képviselőnek szántak az „MTVA-székházban történt kimagasló színészi alakításáért”. Renge Zsolt, az újpesti Fidelitas elnöke arra szólította fel Varju Lászlót, hogy „hagyja abba a színészkedést, és ne hozzon szégyent Újpestre a jogsértő magatartásával”.

 Az iroda előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón Ozsváth Kálmán, a Fidelitas újpesti alelnöke azt mondta, hogy az ellenzék ezen a héten bebizonyította, hogy alkalmatlan minden érdemi, emberi, normális politizálásra, mert csak „jogsértésekkel, bohóckodásokkal, illetve színészkedésekkel” tudják felhívni magukra a figyelmet.

Oscar-díjat vittek Varju LászlónakForrás: Origo

Szerinte erre a legjobb példa az, ami az MTVA épületében történt a hét elején. Az ellenzéki képviselők, köztük Varju László is, agresszíven viselkedtek, jogsértéseket követtek el, és visszaéltek a képviselői jogosítványaikkal

– mondta a politikus. Az önkormányzati képviselő felszólította az ellenzéket, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, és azt mondta: ezek „tipikusan a bevándorláspárti, Soros-hálózat módszerei”.

Renge Zsolt, az újpesti Fidelitas elnöke pedig arra szólította fel Varju Lászlót, hogy hagyja abba a színészkedést, és ne hozzon szégyent Újpestre a jogsértő magatartásával.A két politikus a sajtótájékoztató alatt többször is hangsúlyozta, hogy habár Varju László tavasszal az újpesti egyéni választókerületből jutott be a parlamentbe, de nem a kerületben él, hanem „rózsadombi lakos”.Az esemény végén a két politikus az iroda előtt helyezte el a magukkal hozott jelképes Oscar-szobrot.

Íme Varju László nagy sikerű alakítása: