Gyimesiek pótolták a rászorulóknak szánt, ellopott és felgyújtott szánkókat

2018.12.21. 14:05

Újakat vitt az elmúlt napokban ellopott, megrongált szánkók helyett a budapesti Kossuth térre pénteken a Gyimesvölgye Férfikórus, amelynek tagjait Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta az ország karácsonyfájánál. Azért voltak hiányzó darabok az ország karácsonyfája körüli szánkók között, mivel a múlt héten az erőszakos tüntetők elloptak, illetve felgyújtottak néhányat közülük. 

Antal Tibor kórusvezető a tíz szánkó átadásakor elmondta: a Fölszállott a páva című tehetségkutató meghívására érkeztek Budapestre a Gyimesből, de hallva és követve a magyarországi eseményeket, egy embereként döntöttek úgy, hogy pótolják az árva gyerekeknek szánt, megrongálódott szánkókat, hozzájárulva az ő ünnepükhöz is.

Budapest, 2018. december 21. Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Antal Tibor, a Gyimes Völgye Férfikórus kórusvezetője (b) és kórustagok az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-énForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Latorcai János kiemelte: az elmúlt tíz nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, s a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat.

Budapest, 2018. december 21. Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (j2) az Ország Karácsonyfájánál fogadja a Gyimes Völgye Férfikórus tagjait a Kossuth téren 2018. december 21-énForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: reméli, hogy ennek a cselekedetnek az üzenete messze túl fog mutatni az országhatáron, s nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világ számára jelzi, hogy a magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek.

Ellopták és felgyújtották a szánkókat

Mint ismeretes, a múlt héten lezajlott Kossuth téri tüntetések egyik napján ledöntötték az ország karácsonyfája körül lévő, és az árva gyermekeknek szánt szánkókat, többet elloptak, valamint volt olyan erőszakos tüntető, aki abban lelte boldogságát, hogy felgyújtott egyet közülük.

Forrás: Mandiner

Íme az esetről készült felvétel:

 Ezen szánkók pótlására hoztak a gyimesiek tíz darab szánkót magukkal.