A Családok éve ünnepélyes zárókoncertjén több ezer gyerek és felnőtt töltötte meg a Papp László Budapest Sportarénát. Nem csak varázslatos előadásokat élhettek át, hanem megismerhették az előadók generációkon átívelő családi hagyományait is.

 Azért dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Egy olyan ország, ahol jó gyereknek lenni és ahol jó felnőttnek is lenni. Egy olyan ország, ahol jó családban élni – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára a rendezvényen. Kiemelte: a családok évében mintegy 2000 programot szerveztek, támogattak határokon innen és túl.

Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: a magyar kormány célja, hogy a családi kötelék, az a szoros kapcsolat, amely szülő és gyerek között vagy éppen nagyszülő és unokák között kialakul, tartós legyen. Hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy olyan lépéseket tegyenek, amelyek segítenek abban, hogy igazi családi közösségek jöjjenek létre.

A közel kétórás műsorban a résztvevők előadóművész családok koncertjeit és előadásait láthatták. Fellépett a Bogányi család, a Gryllus család, a Vujicsics Együttes és a Zsuráfszky család. A testvérpárokat a Parno Graszt, Boban Markovic Orkestar, Malek Miklós és Malek Andrea, Wolf Péter és Wolf Kati, Király Linda és Király Viktor képviselték. Színpadra léptek továbbá a 200 éves Eötvös Cirkusz dinasztia tagjai és a Bolyki Brothers Énekegyüttes is. A műsort a Cantemus Kóruscsalád és a fellépő valamennyi művész közös fináléja zárta.