Orbán Viktor miniszterelnök és munkatársai januárban költözhetnek be a budai Várban található Karmelita kolostorban kialakított irodákba. 

Mint azt korábban az Origo is megírta, Orbán Viktor puritán körülmények között folytatja munkáját az új évben, egy egykori kolostorban. Az új kormányzati épület kialakítása során teljes mértékben a 18. századi egyszerű belsőt állították helyre a tervezők, ugyanakkor teljes mértékben megfelel a 21. századi kormányzás elveinek. Az átépítési tervek elkészítése Zoboki Gábor felelős építész feladata volt.

A tárgyaló egyszerű, letisztultForrás: Kormány.hu

Az épületben elsők között járhatott az Urbanista blog - írja a Magyar Idők.

A beszámoló szerint a belső kifejezetten szerény lett, az irodákat a cellákból alakították ki, a fűtést pedig a falban vezették be,  hogy ezzel is megőrizzék a kolostor sajátosságait. Egyetlen jelentős átalakítást végeztek csak el az épületen belül: építettek egy ellipszis alakú felüljárót, mellé pedig egy akadálymenetesített felvonót.

A Karmelita kolostor belső udvara nem fog semmilyen reprezentációs célt betölteniForrás: Origo

A régi rendház épületében alakították ki a nagy tárgyalókat, a kormány ülésterme pedig a szerzetesek közös ebédlőjében kapott helyet. 

Az épület külsejét tekintve csupán egy jelentős beavatkozás történt: erkélyt építettek a Duna felőli oldalba. A kápolnának nevezett szárnyban utoljára a Táncszínház működött, amely hamarosan a Millenárison kap új helyet, ahol a Magyar Idők információi szerint februárban kezdik meg az előadásokat.