Gyurcsányék elvették az egy- és kétgyerekesek adókedvezményét

2018.12.27. 14:00

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Debrecenben tartott sajtótájékoztatót. Itt az ellenzék családellenes és migránspárti intézkedéseiről beszélt.

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a frakció szóvivője csütörtökön, Debrecenben tartott sajtótájékoztatót. Itt azt mondta, hogy az ellenzéki pártok, miközben a magyar gyermekes családoktól elvennének,

addig a migránsok betelepítését megszavazták az Európai Parlamentben.

A politikus kifogásolta, hogy a Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt sok más családtámogatással együtt eltörölte az első Orbán-kormány egy- és kétgyermekes családok támogatására bevezetett adókedvezményét. Ezzel havonta több ezer forintot vett ki az emberek zsebéből– fűzte hozzá.

Halász János ezután ismertette, a kormánypártok milyen eredményeket értek el a családpolitikában, és milyen további lépések várhatóak:

  • a Fidesz-KDNP 2011-ben állította vissza a családi kedvezményt, amit azóta folyamatosan bővít. „Újra segíti a munka mellett gyermekeket nevelőket” – emelte ki.
  • folytatódik a családok támogatásának növelése: januártól havi negyvenezer forintra emeli a kormány a kétgyermekesek családi adókedvezményét. „A 2016-ban elkezdett, több ütemben végrehajtott emelésnek köszönhetően a kétgyermekesek családi adókedvezménye 2019-től megduplázódik” – tette hozzá.
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivőjeForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Fidesz frakció szóvivője úgy fogalmazott, hogyha az ellenzéken múlna, se családi adórendszer, se további adócsökkentés nem lenne.Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt években egyszer sem támogatták a családi adókedvezmény bővítését, így a kétgyermekesek adókedvezményének növelését sem szavazták meg.

Az ellenzék rendszeresen beleköt a családi adórendszerbe, az adókedvezmény eltörlését és szűkítését követeli – egészítette ki a korábbiakat Halász János.

Végül a politikus elmondta, hogy miközben az ellenzéki pártok a magyar gyermekes családoktól elvennék a különféle támogatásokat, addig a migránsok betelepítését, pénzügyi támogatását és a családegyesítést megkönnyítő brüsszeli terveket gond nélkül megszavazzák az Európai Parlamentben.