Kiraboltak egy dílert Dobozon

2018.12.27. 12:02

Két dobozi férfi kirabolt egy drogdílert, aki marihuánát tartott otthon. A támadók a férfit meg is verték, eltörték az orrát. A 40 és 24 éves rablókat a bíróság letartóztatta.

A két férfi december 21-én hajnalban a kerítésen átmászva bement a díler Dózsa utcai házának udvarára. A féri észrevette, hogy betörtek hozzá, ezért hangosan kiabálva megpróbálta elzavarni a támadókat. A 40 és 24 éves rablók azonban nem mentek el, hanem megverték a dílert. Többször is megütötték a fején, majd amikor a földre került, tovább rugdosták, és kábítószert, marihuánát követeltek tőle.

Ezek után a támadók a házba vonszolták a férfit, ahol tovább verték, és már nemcsak drogot, hanem pénzt is követeltek. A díler odaadott nekik egy nylon zacskóban nagyjából két maréknyi marihuánát. Amikor a támadók elmentek, megfenyegették a férfit, hogy ha bárkinek elmondja a történteket, akkor megölik. A két férfi a kábítószeren kívül egy 70 ezer forint értékű elektro-akusztikus gitárt is elvitt a dílertől. A megvert férfinak eltört az orra és a koponyaboltozata.

A Békés Megyei Főügyészség azért javasolta a két visszaeső férfi letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy elszöknének, vagy újabb bűncselekményt követnek el. A bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatásukat.