Ha ez a gyönyörű amerikai nő ír önnek, ne dőljön be, a pénzét akarják

2018.12.27. 11:35

Népszerű társkereső oldalon vadásznak áldozataikra azok az internetes csalók, akik magukat bajba jutott katonának álcázva több ezer eurót próbálnak kicsalni magányos magyar férfiaktól. Általában ugyanazzal a forgatókönyvvel állnak elő: veterán amerikai katonanőknek adják ki magukat, hogy aztán segítséget kérjenek – tudta meg a Blikk.

Egy gyönyörű amerikai nő írt rám, hogy ismerkedni szeretne – mondta el a lapnak Mészáros András. 

Akkor fogtam gyanút, amikor azt írta a hölgy, hogy Szíriában szolgál, ahol dollármilliókat foglaltak le, miután egy terroristacsapaton rajtaütöttek. Azt mondta, tilos használnia a közösségi oldalakat, így e-mailben folytassuk a beszélgetést. Azzal próbált átverni, hogy a megtalált összeget elosztották egymás között katonatársaival, ám csak úgy tudja kihozni az országból, ha diplomáciai csomagként egy külföldi országba elküldi a pénzt – meséli a férfi, akit előbb arra kértek, hogy legyen a kapcsolattartójuk, majd, hogy csomagonként 700 eurót, azaz több mint 220 ezer forintot fizessen ki. Cserében azt ígérték, hogy osztoznak a zsákmányon. A férfi nem fizetett.

 

Ő Katie Higgins, akinek a nevében írtakForrás: U.S. Marine Corps/Lance Cpl. Olivia G. Ortiz

Mint kiderült: a fotókon szereplő nő létezik, az Egyesült Államokban egy rendkívül híres, harmincas éveiben járó katona. Katie Higgins az amerikai haditengerészeti elit, Blue Angels csapatában repült. Ő az első nő, aki Hercules repülőt vezetett. Ám arról, hogy csalók élnek vissza a fotójával, valószínűleg semmit sem tud.