Nem bírták ki: karácsonykor is egymásnak esett Puzsér Róbert és Vágó István

Puzsér Róbert Vágó István 
Puzsér Róbert nekiment Vágó Istvánnak: médiahazugságnak tartja a kvízmestert
Vágólapra másolva!
Az újabb csatározás egy Szentestére időzített g*cizős kiscicás történetből indult ki, ami aztán felhőtlen nyugger-gyűlölethordázásba torkollott karácsony harmadnapjára. Hogy teljes legyen a kép, az ateista kvízprofesszor még a "szeretet ünnepe" kártyát is előhúzta régi ellenfelével szemben. Idén sem múlhatott el a karácsony ellenzéki marakodás nélkül.
Vágólapra másolva!

Jobb körökben úgy tartják, a karácsony a szeretet, a békesség ünnepe, amikor a család összegyűlik a tűz melegénél, és mindenféle rohanás, kapkodás nélkül élvezni tudják egymás társaságát, és mindenféle rohanás, kapkodás nélkül ki tudnak beszélni olyan dolgokat, amire korábban nem volt idő, energia vagy tér. Ezt az álláspontot a magyar társadalom túlnyomó többsége osztja, azonban - ahogy megszokhattuk - kivételek mindig akadnak.

"Legszívesebben pofán b*sznám a mocskos állatot!"

"Hogy a g*cibe fordulhat elő Budapesten a XXI. században ez a mocskosság? Európához tartozunk vagy mi a fasz van már? - írta szenteste alkalmából Puzsér Róbert humorista közösségi oldalán, aki azon akadt ki, hogy az utcán találkozott "egy 20 centis és talán 30 dekás" kiscicával a Király utca sarkán, akit minden bizonnyal utcára rakott korábbi gazdája. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelöltet mélységesen felháborította az eset, és az imént idézetten túl a következő tételmondatokban juttatta kifejezésre érzéseit:

  • "A szeretetnek az ünnepén hogy a picsába tud egy ember halálra ítélni egy ilyen ártatlan kismacskakölyköt? A k*rva anyját az ilyen állatnak, hogy dögölne meg!"
  • "Legszívesebben pofán b*sznám a mocskos állatot. Egy vaslapáttal, hogy fájjon."
  • "És ha csak az orra törik el, akkor egyenként törném ki a fogait, aztán törném el azt a karját, amivel kirakta a kocsijából a kiscicát, és aztán eltörném a másik karját is."
  • "Aztán a lábára vasláncot, és úgy rá az autó vonatóhorgára, aztán irány a sógoromékhoz Rákospalotára."
  • "Nem fog fázni a rohadék, mert a súrlódásos hőmérséklet az leégeti a ruháját, aztán meg a bőrét. Na, majd Rákospalotán keresek egy üres telket, odab*szom a mocskos állathoz a lapátot, aztán addig rugdosom, amíg nem ás egy szép nagy gödröt."
  • "Belerugdalom, és élve eltemetem a rohadt állatját, hogy amikor megdöglik, akkor adjon hálát az Istennek, hogy nem kell többet szenvednie. Aztán irány a sógoromékhoz töltött káposztázni!"
  • "Kapjuk el a g*ci állatot! A karácsonyra meg a szeretet ünnepére fel kérem tőletek és benneteket, hogy még ma állítsuk meg ezt a mocskos rohadt férget!"

A humoristát annyira megrázta a kiscica szomorúra fordult sorsra, hogy még 100 ezer forintos vérdíjat is kitűzött a "szemétládára".

Ha focista hasonlattal kellene élni, akkor Puzsér egy kapusnak szánt, de elrontott passzal ajtó-ablak helyzetbe hozta ellenfeleit, akik nem haboztak kihasználni a lehetőséget. Elsőként régi jó vitapartnere, Magyarország ateista kvízprofesszora eszmélt, aki már másnap előhúzta a "szeretet ünnepe"-kártyát tarsolyából.

A bukott kvízmester karácsonykor is gépközelben

"Részlet egy főpolgármester-jelölt (az LMP támogatásával) dolgozatából. A szeretet ünnepén jelent meg" - érkezett a válaszcsapás Vágó István tollából december 25-én, aki karácsonyi ajándékként mellékelte követőinek a g*cizős tételmondattól lefele lévő részt.

Lett is nagy felháborodás a Demokratikus Koalíció keménymagjában, érkeztek az erősebbnél erősebb jelzők, egyikük azt írta a kommentfelületen, hogy Puzsér "szélsőjobbikosnak is elmenne."

Puzsér Róbert és Vágó István karácsonykor sem bírta ki egymás nélkül Forrás: MTI/Marjai János, VIASAT3/Birtalan Zsolt

Úgy tűnik, hogy a főpolgármesterséget megcélzó humorista karácsonyra ingatag idegállapotba került, ugyanis reagált az egykori tévés provokációjára. Tegnapi Facebook-posztjában hosszasan sérelmezte, hogy Vágónak nem nyerte el tetszését a "szokásos karácsonyi novellája", ami elmondása szerint csupán "egy groteszk történetet" dolgozott fel az emberi ostobaságról, képmutatásról.

Ismertette, hogy nem ez volt az első év, amikor ilyen bájos hangulatú karácsonyi történettel örvendeztette meg követőit. "Eddig azonban még egyetlen olyan nyomorult kretén sem akadt a felhasználók között, aki azt hitte, hogy (...) a sztori valóban megtörtént" - fűzte hozzá, csakhogy a "nyomorult" az idei évben megszakította sikerszériáját.

Az ország legszkeptikusabb kvízprofesszora úgy tűnik, nem pusztán ateista, hanem autista is: látványosan nem érti a különbséget a valóság és a fikció között.

- vezette fel mondanivalóját Puzsér, hogy aztán élesben nyuggerezze le a bukott kvízprofesszort:

Nem volt vége a kifakadásnak, az ellenzéki polgármester-jelölt azt mondta, hogy "jövő karácsonyra lehet, hogy megírja a történet Vágó István-verzióját". Majd a beharangozó részeként búcsúzóul még egyet odaszúrt neki:

Egykor én voltam a mindent tudó kvízprofesszor, hiszen ott volt a fülemben a vezérlőstúdió, többé azonban már nem kell csalnom, hisz van egy saját Facebook-oldalam.

Vágó István ennél jóval jelentéktelenebb dolgokat sem hagyott szó nélkül korábban, így magától értetődő volt, hogy ez sem maradhat reakció nélkül. Egyik kedvenc eszközével, a képmetszővel kivágott egy szövegrészletet Puzsér gondolatmenetéből, amit aztán kipakolt közösségi oldalára. "Ismét egy részlet a főpolgármester-jelölt (az LMP támogatásával) újabb dolgozatából. Ez is a szeretet ünnepén jelent meg - ezúttal egy briliáns szójátékkal fűszerezve: ateista--autista! Érted? Micsoda sziporka!" - reagált gunyorosan az egykori tévés, hogy aztán feltegye a kérdést: "Ezek után kire, ha nem rá szavazna ez a "nyuggerekből álló gyűlölethorda"?" Vágó - kicsit ugyan vágósan, de - végre feltette a 40 millió forintos kérdést: hogyan tovább? Feltehetően erre maga sem tudja a választ, addig is marad neki a trollkodás.