Apa és fia fulladt meg karácsonykor dévaványai otthonukban – Rengetegen emlékeznek rájuk

Vágólapra másolva!
A nagymamánál emlékeznek a szén-monoxid-mérgezésben meghalt 24 éves Kristófra és 56 éves édesapjára, Józsefre a gyászoló rokonok. A megemlékezésre a fiatal fotós testvére Angliából jött haza – írja a Blikk. A két férfi a saját házukban halt meg szén-monoxid-mérgezésben.
Vágólapra másolva!

A házban, ahol a tragédia történt, most nincs fűtés, le kellett kapcsolni a meghibásodott, rossz kazánt, amely a rendőrök szerint a tragédiát okozta.

A Blikk úgy tudja

pénteken szakértők vizsgálták meg a kazánt. Információik szerint a készülékben meghibásodott az a biztonsági berendezés, amely veszély esetén lekapcsolja a gázt. Ilyen vészhelyzet akkor állhat elő, ha nincs elég oxigén a térben, és a gáz nem veszélytelen szén-dioxiddá, hanem halálos szén-monoxiddá ég el.


A Blikk úgy értesült, József nem sejtette, hogy otthona a felújítás után életveszélyessé vált. A család egyik barátja a Blikknek elmondta, hogy nemrég cserélték ki az ablakokat.

Lehetséges, hogy az új nyílászárók túl jól szigetelnek, a ház nem szellőzött jól, így nem jutott elég oxigén a kazánban lévő gáz megfelelő égéséhez.

Ráadásul karácsonyra virradó éjjel nyitva maradt a fürdőszoba ajtaja, így akadálytalanul áramolhatott a mérges gáz a hálószobákba.