Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne

2018.12.29. 14:40

Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László úgy fogalmazott, hogy a baloldal az elmúlt években egyetlen, a családokat segítő intézkedést sem támogatott. Ha az ellenzéken múlna, akkor ma Magyarországon nem lenne otthonteremtési program. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása idején a megszorítások elsődleges célpontjai mindig a gyermekes családok voltak, elvették tőlük az otthonteremtési támogatásokat is– mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyetteseForrás: MTI/Marjai János

A kormánypárti politikus hozzátette, hogy az első Orbán-kormány alatt bevezetett kedvezményeket a baloldal 2002 után azonnal eltörölte, megdrágítva az otthonteremtést, és sokaktól elvette az önálló lakáshoz jutás lehetőségét is.

Ezekkel az intézkedésekkel Böröcz László szerint a magyar családokat a kockázatos devizahitelezésbe kényszerítették, és ezzel több mint egymillió magyar család otthonteremtését és megélhetését sodorta veszélybe a baloldali kormány.
Amióta a Fidesz-KDNP kormányoz, Magyarországon újra biztos és kiszámítható, államilag támogatott otthonteremtési program van. A családi otthonteremtési kedvezményt és a kedvezményes kamattámogatású lakáskölcsönöket a kormány a jövőben is biztosítja, sőt a 242 milliárd forintos költségvetési forrással minden eddiginél több pénz jut erre a célra– tette hozzá Böröcz, aki újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a jövő májusi európai parlamenti választás központi kérdése a migráció lesz. Európa jövőjét az fogja meghatározni, hogy az unió képes lesz-e megvédeni saját határait, képes lesz-e olyan közösséget alkotni, amely a keresztény kultúrán alapuló Európát védelmezi, vagy pedig a nyitott határok elvét és a migránsok befogadását valósítják meg.A politikus szintén kérdésre válaszolva sikeresnek minősítette a családok védelméről szóló nemzeti konzultációt. és kiemelte, hogy a Fidesz frakciója támogatja a magyar családok további támogatását lehetővé tevő intézkedéseket.