Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne

A Fidelitas sajtótájékoztatója
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
Vágólapra másolva!
Ha az ellenzéken múlna, otthonteremtési program sem lenne – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Böröcz László úgy fogalmazott, hogy a baloldal az elmúlt években egyetlen, a családokat segítő intézkedést sem támogatott.

– mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Forrás: MTI/Marjai János

A kormánypárti politikus hozzátette, hogy

az első Orbán-kormány alatt bevezetett kedvezményeket a baloldal 2002 után azonnal eltörölte, megdrágítva az otthonteremtést, és sokaktól elvette az önálló lakáshoz jutás lehetőségét is.

Ezekkel az intézkedésekkel Böröcz László szerint a magyar családokat a kockázatos devizahitelezésbe kényszerítették, és ezzel több mint egymillió magyar család otthonteremtését és megélhetését sodorta veszélybe a baloldali kormány.

– tette hozzá Böröcz, aki újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a jövő májusi európai parlamenti választás központi kérdése a migráció lesz.

Európa jövőjét az fogja meghatározni, hogy az unió képes lesz-e megvédeni saját határait, képes lesz-e olyan közösséget alkotni, amely a keresztény kultúrán alapuló Európát védelmezi, vagy pedig a nyitott határok elvét és a migránsok befogadását valósítják meg.

A politikus szintén kérdésre válaszolva sikeresnek minősítette a családok védelméről szóló nemzeti konzultációt. és kiemelte, hogy a Fidesz frakciója támogatja a magyar családok további támogatását lehetővé tevő intézkedéseket.