Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, hogy mi a kereszténydemokrácia.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a német Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak adott interjújában kijelentette, hogy a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával. Szijjártó Péter erre reagálva közölte:

Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ő a bevándorláspárti brüsszeli főnök, Európa gyengítésének nagy mestere. A bevándorlókat behozza Európába, és aki ezt nem akarja, azt meg legszívesebben kizárná egész Európából. Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.